Fallon – Soraya Naomi

“Fallon heeft nooit een masker hoeven dragen om zich anders voor te doen dan ze is. Haar wereld is prachtig: ze is opgegroeid in een warm gezin in Chicago, heeft een mooi diploma behaald en heeft een baan waar ze dol op is. Maar die onschuldige wereld wordt op zijn kop gezet als Luca op haar pad komt.”

Duisternis en Maffia in dezelfde lijn! 

Soraya Naomi is een schrijfster waar ik nu echt voor het eerst over hoor. Hoewel Soraya Naomi oorspronkelijk Nederlandstalig is, schrijft ze in het Engels. Bij de uitgave van Fallon bij Dutch Venture Publishing kwam ik te weten dat de fameuze ‘Chicago Syndicate serie’ maar liefst uit negen delen bestond! Voor de blogtour van Fallon las ik het boek vol duisternis en Maffia ‘stuff’.

Waarom ik Fallon aantrekkelijk vind? 

Dutch Venture heeft van de cover een mooi eye-cather gemaakt. De donker rode-bordeaux achtige kleur in combinatie met het zwarte zorgt voor een duister en mystiek gevoel. Maar een boek dat over de maffia gaat, wordt er ook niet verwacht dat de cover besprenkeld wordt met rozenbladen en dingen die de boel laat opvrolijken. De personages die ook op de cover staan, zijn de hoofdpersonages: Fallon en Luca. Ze passen er perfect bij maar ondanks het beeld van de mensen op de cover, probeerde ik zoveel mogelijk ze van me af te zetten. Ik creëer liever zelf de karakters dan dat ik ze voorgeschoteld krijg. Ik val nu in herhaling: het beeld van de beide personen maakt de finale touch samen met de stad onder hen.


“Luca draagt een masker dat hij nooit af kan zetten. Nooit af mág zetten. Wantrouwen, rivaliteit en geweld beheersen zijn leven. Fallon valt als een blok voor hem omdat zij als enige voorbij zijn façade kan kijken. Zelfs als hij probeert zich anders voor te doen bij haar. Zelfs als haar leven uit elkaar valt en ze niet begrijpt waarom.”


Het verhaal

Door een sterke en krachtige proloog dat over de liefde gaat, wordt een nieuw verhaallijn geopend. Het was zeer aangrijpend en iedereen kent zichzelf, en zijn gevoel over liefde, er een stuk in. Het startshot werd daarbij gegeven en door die enkele pagina’s zat ik meteen in het verhaal. De daar opeenvolgende hoofdstukken zijn vanaf het begin zeer interessant. Vooral als het perspectief naar Luca veranderd en je dan voor ogen hebt: ‘dit is niet zomaar een verhaal over koetjes en kalfjes’. Integendeel.


“Kunnen Fallon en Luca samen hun onzekerheden overwinnen als iedereen om hen heen duistere bedoelingen lijkt te hebben?”


Maffia en Romance – Yep that’s my thing. 

In een tijdspanne van 24u heb ik Fallon verslonden. Geloofwaardig personages werden neergeplaatst in een wereld die ik heel goed ken en een deel waar ik absoluut niks van weet. Twee verschillende werelden worden zonder dat het de bedoeling was tegen elkaar opgezet. Of misschien wel?

Door de luchtige schrijfstijl komt de onderwereld, of beter gezegd ‘De Maffia wereld’, die Soraya beschrijft zeer goed over. Ze weet waarover ze schrijft (Al weet ik niet of de feiten omtrent de maffia wereld in het echt ook zo verlopen) en dit zorgt voor een aantrekkelijk boek met een kronkelende verhaallijn die zich in onaangename bochten moet wringen. Naast de prikkelende romantiek die je in Fallon vindt, is dit belangen niet het enige genre waarom het draait. Er is ook veel spanning en waar het snel tot gewelddadige actie leidt, met dikke lijnen onderstreept en met dikke letters: Actie zonder genade.
Terzijde van de maffia wereld heb je ook Fallon. De vrouwelijke hoofdrolspeelster waar ik vrij meteen een goede band mee heb. Vele van de lezers zullen hun zelf in haar herkennen waardoor je vanaf het begin je gemakkelijk voelt bij Fallon.


“Wie kun je vertrouwen als werkelijk iedereen een masker draagt?”


Helaas sluit Fallon met een enorme cliffhanger af. Al dan niet of je het op voorhand kan weten of niet. Ik zag het in elk geval niet aankomen. En met de gedachten dat ik nog moet wachten tot het volgende boek wordt vertaald, lijkt op dit moment een ellendig lange weg. Maar ik zal er met vreugde naar uitkijken.

Titel: Fallon
Serie: Chicago Syndicate serie – deel 1
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789463189675
Uitgave: december 2018

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s